Сгрешена електронна  винетка ще може да бъде поправена, предвиждат промени

...
Сгрешена електронна  винетка ще може да бъде поправена, предвиждат промени
Коментари Харесай

Променят правилата при сгрешена винетка

Сгрешена електронна  винетка ще може да бъде поправена, плануват промени в Закона за пътищата, качени за публично разискване.  Предложената смяна в текста ще разреши еднократно да се направи промяна на стеснен брой знаци от регистрационния номер на пътното транспортно средство, които при изписването им са били сбъркани.

Ограничението за еднократност на корекцията е препоръчано, с цел да се избегнат вероятни злоупотреби, при които се прави тенденциозен опит една и съща винетка да се трансферира на разнообразни ППС според от съответната краткотрайна потребност, написа в претекстовете към законопроекта.

Предлага се и ограничаване в броя на сбърканите знаци, които могат да бъдат поправени, още веднъж за попречване на възможни злоупотреби, като се регистрира, че всяка неточност допълнително от 2 признака в един 8 знаков регистрационен номер, е по-вероятно да не се дължи на несъзнателно деяние.

Оставена е опцията за поправяне на категорията и страната на регистрация на ППС, както бе позволено и в в този момент настоящия текст.

Готвят промени за грешките при е-винетките и тол таксуването

Човекът, който желае промяна на винетката, ще би трябвало да показа доказателства, че тъкмо той е платил винетната такса, в случаите, когато потребителят прави искане на промяна на регистрационен номер, за който се откри, че към този момент съществува. Целта е да не се разреши съзнателно да се подават такива заявки от лица, които разпознават в електронната система заплатена винетка с непосредствен до техния регистрационен номер.

Относно санкциите - осъществената промяна ще има деяние за напред, като действията, осъществени в интервала на годност на първичната електронна винетка, ще не престават да бъдат квалифицирани като непозволени, само че те няма да се санкционират, в случай че се откри, че е позволена техническа неточност във винетката.

В този смисъл, макар че действията ще не престават да бъдат противоправни, същите няма да бъдат наказуеми и на причинителите няма да бъде търсена административно-наказателна отговорност.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР